Det finstilta

Haga Nygata 14 Sko & Textil AB
Haga Nygata 14, 413 01 Göteborg
031-12 65 10
kundtjanst@karltex.se
org 556673-3324
www.karltex.se ägs av Antonsson Family Affairs AB och drivs av ovanstående med fullmakt.

Köp&Leveransvillkor
Vår ambition är att göra er köp process hos oss så enkel och säker som möjligt och använder oss därför av följande villkor.
Har ni synpunkter eller förslag på alternativ och lösningar hör gärna av er till oss så att vi kan ta del av dem och bli ännu bättre.


Betalning
Hos oss kan du välja på följande betalsätt
1) Kortbetalning 
Här kommer paketet till din lokala handlare som även står för bygdens posthantering. Ditt kortnummer och giltighetstid skickas krypterat till PBS/Auriga som godkänner eller ger avslag. Vi gör namn och adresskontroll. Namn och adressuppgifter måste vara identiska med kortutfärdarens register. Kortet är personligt och du kan därför inte handla på exempelvis din äkta hälfts kort eller kort som är registrerade på företag. Vi accepterar de vanligaste kort typerna utställda på svenska banker.
2) Faktura
Kostnad för närvarande 29 sek. Precis som vid kortköp levereras dina varor hem till dig eller upphämtas på ditt lokala utlämningsställe. Eftersom vi inte har tid, kraft och ork att hålla ordning på era fakturor så säljer vi dem till Klarnas Fakturera Mig som är hyggliga nog att ge er 14 dagars kredit. Här anger du ditt personnummer och Klarna gör en bedömning. Vi kan alltså inte påverka deras beslut att ge dig rätt att handla på faktura. Godkänns du inte får du välja ett annat alternativ.
3) Postförskott
Även här kommer paketet till din lokala handlare som även står för postnumrets posthantering. För närvarande kostar det 50 SEK. Du aviseras via sms eller med en avi och betalar dina varor då du kvitterar ut paketet. Vid postförskott har vi en gräns på 5000 SEK. Vill du handla mer får du helt enkelt lägga två ordrar!
 
Leverans
Normalt skickas din leverans dagen efter din beställning. Beroende på var du bor och mängden beställningar vi har att skicka ut så varierar dock leveranstiden mellan 3-7 arbetsdagar tills leveransen är hos dig eller på ditt utlämningsställe. Vi reserverar oss dock för att en vara kan ta slut. Vi förbehåller oss rätten att leverera varan inom de 30 dagar konsumentköplagen ger oss. Klarar vi inte detta har du självfallet rätt att häva ditt köp. OBSERVERA. Initialt levererar vi bara inom Svea-rikes gränser, Danmark och Finland. Posten levererar åt oss. Det kostar 50 SEK med vanligt postpaket. Bor du vid eller norr om Östersund eller är beroende av lantbrevbärare så tar det normalt två dagar, annars en dag, att få försändelsen. Till Danmark och södra Finland tar det en dag extra och i norra Finland upp till ytterligare två dagar extra. Fraktavgiften är också större till Danmark och Finland. För närvarande 149 SEK till Danmark och 149 SEK till Finland.

Vi jobbar med SMS-avisering och det är därför av vikt att du anger mobilnumret om du vill ha denna tjänst. 
 
Mer information finns på postens webbplats där man kan fylla i sitt eget postnummer och se vad som gäller just där. Surfa till www.posten.se (öppnas i nytt fönster). Välj "Leveranstider".

Ångerrätt och Öppet köp
Enligt distansavtalslagen har du full rätt att byta till annan produkt, färg eller ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångrar du ett köp och vill returnera en vara får du själv stå för returfrakten. Vi kräver att varan ska vara oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella prislappar och skyddspapper och plastpåsar. Tejpa därför inte returetiketter eller annat direkt på lådan, returnerar du lådan i skadat skick debiterar vi dig 300:-

Fyll i och bifoga det returunderlag som du fick med i din beställning. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan sänder vi dig ett utbetalningskort alternativt sätter in köpesumman på ditt konto. Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav mottages ej.

Reklamationer
Även här vill vi att du kontaktar oss via e-mail först kundtjanst@karltex.se.  Vi inspekterar självfallet alla varor innan vi levererar, men visar sig produkten ändå vara skadad, defekt eller på annat sätt inte alls motsvara produktbeskrivningen, så vill vi att du meddelar oss så fort som möjligt. Vi skickar dig en retursedel med ett adresskort som du klistrar på ditt paket. Godkänns din reklamation så ersätter vi självklart varan eller, i de fall det är möjligt, lagar produkten.  Ibland går det inte att ersätta varan och vi betalar då ut köpesumman inom 30 dagar. Vid eventuella tvister så följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vi löser inte ut gods som skickas till oss med postförskott eller efterkrav. Kund informeras härmed att ta del av de skötselråd som bifogas dels av oss samt de eventuella råd och den information som respektive leverantör bifogar sina produkter.

Strul med leveransen
Om en försändelse inte anländer till dig så hör av dig till oss via e-mail så kan vi börja spåra upp försvunnet gods direkt. Du kan även själv spåra ditt gods på Schenkers hemsida. Fyll bara i trackingnumret du fått av oss i ditt leverensbesked. Skulle varan däremot komma fram i skadat skick så måste du ställa till en scen på ditt utlämningsställe och anmäla det där. Är skadan av den där dolda sorten och inte blir tydlig förrän du kommer hem så gör du som vid reklamation (se ovan).

Ej uthämtad vara
Det verkar för oss helt otroligt, men om du av någon outgrundlig anledning får för dig att inte hämta ut beställd vara, så sänds paketet i retur till oss av fraktbolaget. Denna kostnad, för närvarande 250 SEK, får då du betala och du faktureras för dessa kostnader samt administrativa tjänster.

Reservation
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att en artikel utan förvarning kan utgå ur sortimentet. T. ex kan en artikel sälja slut innan lagersaldot hunnit uppdaterats på webshoppen. Av tekniska skäl kan färgerna på hemsidan avvika något från verkligheten. RGB är ju lite begränsat! Vi reserverar oss även för eventuella prisändringar och korrekturfel.
Samtliga våra priser anges i svenska kronor inklusive moms. Gällande pris är det som anges när du gör din beställning.

Personuppgifter
Haga Nygata 14 Sko & Textil AB är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas, dels för att du skall kunna handla hos oss och dels för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att skriva till oss via e-mail. kundtjanst@karltex.se Enligt lag måste du godkänna att vi sparar dessa uppgifter om dig, vilket du samtycker till genom att fullgöra ett köp hos oss.

 Happy Shopping